top of page

REPRODUCTIES

MONOGYCLEE

Van enkele schilderijen wordt maar één reproductie gemaakt.

GYCLEE

Van een aantal schilderijen wordt meerdere producties gemaakt. Het digitale werk kan in oplage gedrukt worden, limited edition.

Certificaat van echtheid

Het Certified Art Giclée kwaliteitskeurmerk is dé Europese standaard voor originele gelimiteerde giclées kunstdruk edities. Alle giclées zijn voorzien van dit keurmerk. 

Wat is een giclee?

Gyclée is een druktechniek. Deze techniek wordt vooral gebruikt om reproducties van kunstwerken te maken. De term gyclée is afgeleid van het Franse werkwoord 'gicler', dat stralen of vernevelen betekent. In deze tecniek wordt gebruikgemaakt van ononderbroken inkstralen die verschillende kleurlagen op het papier aanbrengen.

Kunstenaar Jack Duganne gaf in 1991 de naam giclée aan dit nieuwe drukprocedé.

Gicleé prints zijn hoogwaardige reproducties van kunstwerken. De giclée kunstdruk is een hedendaagse digitale printtecniek dat voldoet aan de hoogste eisen die door kustenaars, musea en kunstverzamelaars aan grafieken worden gesteld. 

De hoogste kwaliteit kan worden verkregen door:

- hoogwaardig papier

- een hoge kwaliteit inkt, op basis van echte pigmenten

- een piëzo-printkoptechnologie, waardoor de inkthoeveelheid en frequentie

   zeer nauwkeurig kunnen worden gedoseerd

Met deze gepigmenteerde inkten kan een kleurechtheid worden verkregen van 100 jaar of meer volgens de laatste onderzoeken.

Diverse musea in de wereld exposeren giclées in de plaats van het originele kunstwerk als het origineel te kwetsbaar is om tentoon te stellen. 

Contact

Als je interesse hebt in een afbeelding en het origineel verkocht is, neem dan contact op.

  • Pinterest
  • Facebook
  • Instagram

Thanks for submitting!

bottom of page